Forexnews.bg
Оборотът на БФБ под 300 000 лева ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 20 Ноември 2017 18:47

stocksТърговията на БФБ тотално замря, като оборотът на пода борсата бе под 300 000 лева днес. При това, индексът на сините чипове SOFIX се повиши минимално, добавяйки 0.27 пункта към стойността си – до ниво от 669.14 пункта.

Индексът продължава със слабото си представяне през ноември. Добрата новина е, че следват декември и януари, два от най-силните в исторически план месеци за борсата.

Няма как да не отбележим и факта, че края на ноември, маркира от своя страна края на традиционно най-лошия в исторически план двумесечен период за БФБ.

Традиционно в края на годината, фондовете „нагласят“ своята годишна доход, ребалансират портфейлите си и сключват много „договорени“ сделки.

Така, че за инвеститорите могат да предстоят добри времена да се облагодетелстват от потенциално съживяване на борсовия оборот. А такъв, обикновено е съпътстван от повишение за индексите.

С най-голям обем за деня се отличиха поименните компенсационни бонове, от които се изтъргува обем от малко над 50 000 лева. При това, те загубиха 0.2% от стойността си.

Иначе, с най-голямо повишение за деня, бяха акциите на Еврохолд България. Те поскъпнаха с 2.2% и обем от малко над 20 000 лева.

На противоположния фронт, бяха книжата на Алтерко, загубили 3.8% от стойността си.