Forexnews.bg
Л. Финк: Повечето инвеститори не са добри в пазарното таймиране, таке че бъдете 100% в акции ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 16 Април 2018 06:44

finkРъководителят на най-големият частен фонд за управление на активи – Лари Финк, припомни нещо на инвеститорите, което те често забравят. Финк, който управлява BlackRock Inc., посъветва инвеститорите да не се опитват да „таймират пазара“. Те просто е добре да останат винаги инвестирани в пазара.

Под таимиране на пазара, се приемат опитите на инвеститорите да уцелват най-добрия момент за купуват акции.

„Постоянен съм в това си мнение, че винаги трябва да сте 100% в акции, или да сте винаги инвестирали на пазара“, коментира Лари Финк, в интервю за финансовото издание CNBC.

Финк, отдавна е поддръжник на дългосрочното инвестиране. Разбира се, Финк заяви, че е налице опасност от по-сериозна корекция, след като видяхме вече понижение за основните щатски индекси от по над 10% от историческите им рекорди.

„Смятам, че прекарваме твърде много внимание върху пазарното таймирани. А инвеститорите, трябва да са концентрирани в това да са 100% на пазара, защото повечето от нас не са особено добри в таймирането на пазара. Тези, които са били на пазара след срива от 2008-ма година, наистина се облагодетелстваха“, припомня още Финк. Така, че ключов момент за инвеститорите е да са дългосрочни и да останат на пазара със 100% в акции.

Инвеститорите, които се уплашиха и избягаха от пазара, наистина бяха сериозно наранени от това си действие, след като прибраха и осчетоводиха загубите си.

Финк припомня още, че моментът, в който инвеститорите са се страхували най-много, на практика е бил най-добрия момент за инвестиране на пазара.