Forexnews.bg
Доларът отстъпва леко ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 07 Ноември 2017 09:25

dollarДоларът отстъпи от ръста си, спрямо останалите основни валути в средата на вчерашния ден, след наситен на новини първи ден на седмицата. Доларът отстъпи спрямо йената, канадския долар и новозеландския долар.

Доларовият индекс се понижи с 0.14% до 94.765 пункта. Британският паунд поскъпна с 0.62% спрямо щатската валута, възстановявайки част от загубите си, реализирани през миналата седмица. Лирата се разменяше при нива от 1.3155 късно снощи, спрямо петъчното й ниво на затваряне от 1.3075 долара за паунд.

Спрямо японската валута, щатската поевтиня с 0.2% до 113.77, спрямо 114.10 по-рано през деня и най-високото ниво от 114.73, достигнато през миналата седмица.

Еврото се повиши най-слабо спрямо долара, до нива от 1.1610. Или минимална промяна, спрямо края на миналата седмица.

Спрямо канадския долар, щатския поевтиня с 0.27%.

Сериозно повишение отбеляза турската лира. Тя добави 1.5644% спрямо зелените пари. Сериозното повишение на инфлацията в страната, бе основна причина за поскъпването на валутата на южната ни съседка.

Трейдърите продължават да се чудят какво да очакват от новините за задържането на водещи политически фигури в Саудитска Арабия, включително и на принц Алуалид Бин Талал, който държи големи пакети от акции във водещи световни компании и е един от най-богатите хора в света.

Междувременно щатският суров петрол поскъпна с 2.95%, а брентът – с 3.27%, на фона на тези политически събития в богатата на петрол страна.

Трябва да се отбележи и изказването на ръководителя на японската централна банка – Курода, че банката ще продължи с ултрастимулиращата си политика.

В Европа индексът PMI възлезе на 56 пункта, или почти отговори вчера на средните очаквания на анализаторите, за стойност от 55 пункта.