Forexnews.bg
Биткойнът почти докосва 20 000, срив при криптоборсите ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 08 Декември 2017 10:51

Биткойнът се повиши моментно до нива от над 19 500 долара на една от водещите крипто-борси – Coinbase, като цената бе далеч над тази от 16 000 долара на други борси, като например GDAX.

От Coinbase, коментираха, че платформата е паднала за известно време, заради рекордния трафик и поръчки от потребителите.

Поскъпването на биткойна, бе тема номер едно сред всички инвеститори.

Рекордната стойност при нива от над 19 000 долара, бе регистрирана само три часа след като бе премината границата от 16 000 долара.

Масираният интерес, е предизвикал натиск върху платформата за търговия, коментираха от борсата в социалните мрежи.

Това бе поредния срив на криптоборсата, след като по-рано през седмицата, бяха регистрирани няколко проблеми в търговията на нея.

crypto

Цената на биткойна се отклоняваше съществено на различните борси по света, като разликата достигаше често до 1 000 долара, което позволяваше възможности за арбитраж.

Биткойнът се търгуваше при нива от 19 141 долара на южнокорейската борса Bithumb. В същото време той се търгуваше при нива от 14 573 долара за монета на тайванската борса Bitfinex.
За последните 24 часа, търгуваните с биткойн обеми, достигнаха над 28 милиарда долара, което рекордно висока стойност. За сравнение среднодневния търгуван обем на NYSE е около 50 милиарда долара.