Forexnews.bg
Credit Suisse: Енергийните акции изглеждат атрактивни за пръв път от 2 години ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 03 Април 2018 11:25

stock-market-correctionЕнергийните акции изглеждат атрактивни за пръв път от две години, смятат експерти от Credit Suisse. Това се предопределя от силния ръст в печалбите им и подобрените им финансови оценки.

Поради тази причина, от щатската финансова институция, повишават инвестиционната си оценка на сектора до „market weight“, от „under weight“ преди това.

Според анализаторите на Credit Suisse, акциите на енергийните компании, са станали по-привлекателни, в сравнение с последните няколко години.

„Нарасналите оценки, са резултирали в по-слабо представяне на енергийния сектор от средата на 2016-та година, въпреки благосклонните циклични фактори, включващи ръста в цената на петрола и повишеното търсене на петролни продукти, което на практика е повишило печалбите в сектора“, според анализаторите.

Цената на петрола, се повишаваше, благодарение на геополитическото напрежение и перспективите за по-добра връзка между търсене и предлагане, след наскорошните разпродажби на петрола.

Фючърсите на щатския суров петрол, загубиха 3% вчера, от най-високата си стойност от 66.55 долара, достигната през януари.

Печалбите на компаниите от енергийния сектор, се очаква да се повишат със 70% през тази година, след като добавиха над 120% през миналата година.

Компаниите от енергийния сектор, се понижиха с близо 7% от началото на годината.

Съотношението цена-печалба на компаниите от енергийния сектор е второто най-високо сред секторите от широкия щатски индекс, при ниво от 19.1 пъти бъдещата печалба, спрямо 16.3 за целия индекс S&P 500. За сравнение, технологичните компании се търгуват при съотношение 18 пъти.