Forexnews.bg
Криптовалутите останаха стабилни - нов остров на спасение? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 12 Април 2018 06:33

bitcoin-e1466596991401Политическото напрежение, свързано с необмислените действия на президента Тръмп, достига пикови стойности. Това обаче, не доведе до понижение в цените на криптовалутите, които се запазиха относително стабилни.

В среда на понижение на долара, спрямо останалите основни валути, биткойнът и компания останаха стабилни.

Макар биткойнът, да продължава да се търгува под ключовото ниво от 7 000 долара, което го прави податлив за по-нататъшен спад и тест на дъното при 6 500 долара, дигиталната валута, доказа, че може да се приема, като „остров на спасение“ в трудни моменти.

Далеч по-слабо обаче, се държаха криптовалутите, в сравнение с други традиционни активи, предпочитани в моменти на криза, като златото например. В случая обаче, дори липсата на спад за основните криптовалути, може да се определи като „малка победа“ за тях.

„Смятам, че поведението на биткойна, показва, че криптовалутата не е нито спасителен остров, нито рисков актив“, смята Крейг Ерлам, главен пазарен стратег в OANDA.

“Може би един ден, когато биткойнът стане по-зрял, ще знаем към коя група да го отнасяме, но за сега, това не е случая. Биткойнът е в свой собствен свят“, смята още експертът.

През последните 12 часа, биткойнът се търгува в изключително тесен за стандартите си диапазон от 100 долара, като не промени съществено стойността си, след туитовете на щатския президент Доналд Тръмп.

Етериумът, който се следи изключително отблизо от анализаторите, заради потенциално „смъртоносно пресичане“, се върна при нива на търговия от над 400 долара, достигайки 414.99 долара, или повишение от 0.2%.

И макар, да наблюдавахме „смъртоносно пресичане“ и при биткойна, на 31-ви март, то на практика не доведе до съществено поевтиняване на криптовалутата от тогава насам, като продължава да се търгува в рамките на диапазона 6 500 – 7 500 долара.