Forexnews.bg
BofA: Продавайте на спадовете! ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 16 Май 2018 06:52

bank-of-americaВ инвестирането има едно правило „купувай при корекции”. Това правило обаче, не винаги е в сила, особено ако се формира връх и средносрочния тренд е на път да се промени.

Излизайки от едно от най-добрите си тримесечия в историята, ситуацията за щатските компании може да е точно такава. Според анализаторите на Bank of America „чашата е по-скоро наполовина празна”.

Изследване на банката, направено през май, сочи че само нетно 1% от инвеститорите очакват ускоряване на световния икономически ръст. Това е най-малко от февруари на 2016-та година, когато бе налице съчетание между прогнози за ръст на повишение на лихвите от Фед в съчетание с „трудно приземяване” на Китай.

В същото време, нетния процент на инвеститорите, които смятат, че печалбите на щатските компании ще се повишават от тук нататък, е най-нисък от решението на Великобритания да напусне границите на ЕС.

Това е тревожен сигнал и сочи решението на инвеститорите да се фокусират по-скоро върху негативните новини, отколкото върху положителните, според анализаторите на BOfa. Или според банката, може би по-добрата стратегия е да се изчака слабост и да се продава по време на нея. Тоест, напълно противоположно на правилото „купувай на корекции”.

На този етап, консенсусните очаквания са, повишението на щатските акции да продължи плавно до 2022-ра година. Това, разбира се, едва ли ще мине без никакви сътресения, смятат още от финансовата институция.
Като допълнение на това, от консултантската компания RBC Capital Markets, припомнят, че досигането на пик в ръста на печалбите на компаниите, не означава задължително спад за индексите.

За четвърти пореден месец собственост на акции от групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google), както и от китайската група BAT (Baidu, Alibaba и Tencent) се определя, като най-пренаселената сделка на пазара.