Forexnews.bg
9 компаниии, които ще се представят по-добре от пазара през 2019-та година ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 22 Май 2018 07:29

wall street 111130Настоящата 2018-та година е към средата си, но някои анализатори започват да мислят вече за следващата година. А тя се очаква да е добра за някои компании.

„Очакваме инвеститорите да започнат да гледат отвъд 2018-та, към следвата 2019-та година“, според Дейвид Костин, главен стратег фондови пазари в Goldman Sachs. „От много години насам, през юли, инвеститорите започват да гледат иоценява акциите на база на перспективите за печалби през следващата година. Това може да изглежда доста невероятно, на фона на факта, че пазарите се движат ден за ден в момента. И в момента, фокусирането върху следващата година, може и да не е особено печеливша стратегия“, коментира още Костин.

Въпреки това, много експерти, започват да се опитват да предугадят какви ще са ръстовете на водещите щатски компании през следващат агодина.

Според експертите на Goldman Sachs, най-добрите акции, които могат да се отиграят в година на повишение на лихвите, са тези със силен потенциал за ръст на продажбите.

От щатската инвестиционна банка, прогнозират на база на моделите си, ръст на продажбите на компаниите от широкия щатски индекс от 5%. В тази насока, на-добре представящите се компании, могат да отбележат ръст на продажбите си от 12% през 2019-та година.

И ето кой е списъкът на горещите компании, с най-голям очакван ръст на продажбите си догодина:

Align Technology (ALGN) (+22% ръст на приходите)
Amazon (AMZN) (+22%)
Autodesk (ADSK) (+27%)
Cabot Oil & Gas (COG) (+34%)
Concho Resources (CXO) (+30%)
Facebook (FB) (+27%)
Netflix (NFLX) (+25%)
Pentair (PNR) (+22%)
Vertex Pharmaceuticals (VRTX) (+22)

„Компаниите с по-висок ръст на приходите си през следващата година, би следвало да се представят по-добре от широкия щатски индекс S&P 500 през следващите 12 месеца, през които индексът S&P 500 се очаква да се повиши с 6% до таргета от 2 875 пункта", коментира още Костин.