Forexnews.bg
Може ли да видим EUR/USD на нива от 1,21 или дори 1,22? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 26 Юли 2018 12:19

След като падна до дъно за месеца 1,1575, EUR/USD успя да отскочи и да се стабилизира над 1,1650 като дори проби и 1,1700. Така бичите настроения около най-търгуваната валутна двойка нараснаха.

„В началото месец юли имахме видео за EUR/USD и тогава очаквахме, че EUR/USD ще удари 1,20. Нашите очаквания не се променят като сега очакваме EUR/USD да достигне 1,21-1,22”, заяви управителят на Admiral Markets UK клон България.

dimConec

Гледай видеото от ТУК!

Първата и основна причина за това, според Цонев, са 10-годините щатски облигации. В началото на май месец доходността по 10-годишните американски ДЦК проби 3%, но не успя да се задържи над тези нива. Това се случи въпреки завишените очаквания на ФЕД за представянето на щатската икономика и сигнала за 4 вместо 3 увеличения на лихвите през тази година.

„Това е една много добра причина да разберем, че умните пари вече бяха прогнозирали тези повишения и пазарите бяха отиграли тези виждания на ФЕД”, смята управителя на Admiral Markets UK клон България.

Втората причина за поскъпването на EUR/USD, която Цонев изтъкна e доларовият индекс. Той трябваше да задържи нивата над 95,20, но не успя и понастоящем се търгува на нива от 94,00-94,33.

„Ние очакваме корекцията в доларовият индекс да продължи, поради което предполагаме, че EUR/USDще продължи към 1,21-1,22”, прогнозира Димитър Цонев.

Като трета причина за бъдещо рали на EUR/USD, управителят на Admiral Markets UK клон България цитира, очакванията за заплатите в САЩ.

„В момента ФЕД очаква инфлацията в САЩ да се ускори. Ние смятаме точно обратното – инфлационните очаквания ще се понижат през следващите няколко месеца или позитивите вече са отчетени от пазара”, добави Цонев.

За повече информация как да търгувате валутни двойки, индекси, акции и други финансови продукти може да се свържете с екипа на Amidral Markets UK клон България на 02/981 11 11 или да им пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

* Материалът е с аналитичен характер и не представлява съвет за покупка, или продажба на валути. Търговията на финансовите пазари е особено рискова и крие риск от реализиране на неограничени по размер загуби отвъд размера на първоначалния инвестиран капитал.