Forexnews.bg
Какво казва една проста система за търговия със злато ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 03 Август 2018 09:53

Златото е при най-ниските си нива от над година. И това, което всички се питат е докъде може да продължи поевтиняването на метала. За отговор на този въпрос ще се обърнем към една от най-простите системи за търговия със злато.

Простите неща, са тези към които трябва да се придържате, когато търгувате на финансовите пазари – това е съвет, даван на инвеститорите не от един и двама велики инвеститори, сред които и гениалният Уорън Бъфет.

В този ред на мисли, сега ще ви покажа, една проста стратегия за търговия със злато, която може да използвате, като второ мнение, при вземане на инвестиционни решения, да инвестирате в благородния метал.

Всъщност в настоящия момент на несигурност, все повече инвеститори поглеждат към златото. Отношенията между Китай и САЩ са напрегнати и могат да доведат до най-голямата търговска война в историята.

Та каква е стратегията?

Стратегията е представена от експерти от Daily Wealth и включва дълги позиции в злато, ако цената му е над 10-месечната му пълзяща средна величина и скъсяване, ако цената на златото е под посочената средна величина. Звучи просто нали? Да… Значи сме изпълнили изискването за простота.

Какъв е бил резултатът от тази система?

Бектестове на системата от 1971-ва година насам сочат, че тя е носела доход на инвеститорите в размер на 16.8% на година, когато златото е било купувано (цената му е била над 10-месечната му пълзяща средна) и доход от 2.9%, когато е било продавано (цената е била под 10-месечната пълзяща средна).

За сравнение, следване на простата стратегия „купи и дръж”, при златото, за разглеждания период е донесла средна годишна доходност за инвеститорите в размер на 8%.

Накратко, инвеститорите определено е трябвало да бъдат в злато, когато са имали сигнал за „покупки“.

Обобщени, резултатите от системата изглежда, горе долу така:

Между 2001 и 2012-та година системата е давала чести сигнали за „покупка“.

Между 2012 и 2015-та година са доминирали сигналите за „продажба“.

През 2016-та година, системата е давала сигнали за покупки, през първата половина и сигнал за продажба от средата на октомври.

Как изглежда златото към днешна дата и какъв сигнал дава, на база на изискванията на системата?

gold212

Както виждаме в момента златото е в режим на продажби. Инвеститорите не бива да обмислят покупки, докато не видим повишение до нива от над 1 260 долара за унция.