Forexnews.bg
Как да инвестираме на финансовите пазари? ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 06 Ноември 2018 07:38

Финансовите пазари отдавна вече не са запазено място за хората с белите якички и професионалните трейдъри и инвеститори. На тях вече има място за всички, които искат активно да управляват собствените си финанси. Все пак именно Вие сте най-заинтересовани затова Вашите лични спестявания да бъдат защитени от инфлация и да носят бъдеща доходност.

Ако сте спестили достатъчно средства, които да Ви стигнат за най-малко шест месеца, вероятно е най-подходящото време да помислите за инвестиции в реални активи или деривати. Те ще позволят да използвате по-добре парите си. След като разберете най-сериозните причини да направите инвестиции, ще бъдете по-добре подготвен да определите инвестиционната си стратегия.

Както е известно акциите и част финансовите инструменти се търгуват на фондови борси, но тези борси не са достъпни за повечето непрофесионални инвеститори и затова ще трябва прибегнете до услугите на финансов посредник.

Една от възможностите е да направите вашата инвестиция е чрез търговска банка, но тя ще Ви отнеме повече време и Ви струва доста скъпо поради различните банкови такси. Друга възможност за инвестиции на финансовите пазари е да вложите капитала си в хедж фонд. Тук обаче проблемът е, че Вие на практика нямате никакъв контрол върху собствените си финанси и нямате представа точно как се влагат те, поради ниската прозрачност на повечето от тези фондове.

miteto

 

Пълното интервю с Димитър Цонев, управител на Admiral Markets клон България, можете да гледате ТУК!

Третата възможност за инвестиции на финансовите пазари е чрез финансов брокер. Тя Ви осигурява директен достъп до пазарите, на които искате инвестирате и то при много по-ниски разходи в сравнение с банките. Междувременно, Вие имате пълен контрол върху вашия капитал и имате последното решение, затова къде да бъдат инвестирани Вашите лични средства. Освен това, ще можете да наблюдавате 24/5 представянето на избраните от Вас активи на платформата, която предлага Вашия финансовия брокер.

Трябва да отбележим, че сериозните брокери Ви предоставят бърз и лесен достъп до стотици, а най-големите дори до хиляди финансови инструменти като акции, облигации, индекси ETF-и, валути, суровини и дори криптовалути. Admiral Markets например Ви предлага над 8000 инструмента за инвестиции и търговия на финансовите пазари.

За повече информация как да инвестирате на финансовите пазари и кои инструменти за изберете можете да се свържете с екипа на Admiral Markets UK клон България на 02/981 11 11 или да ни пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

А ако сте се насладили на това видео можете да го харесате и да се абонирате за YouTube канала Admiral Markets на Български. Лек и успешен ден.