Forexnews.bg
По-добри данни за заетостта в САЩ ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 08 Декември 2017 16:52

jobless1Данните за новосъздадените работни места в САЩ излязоха и те са по-добри от очакванията. Новите работни места, възлязоха на 228 000 през изминалия месец, докато нивото на безработица се запази при 4.1%.
Резултатът се оказа над средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха 195 000 нови работни места. За сравнение, през октомври бяха създадени 261 000 работни места.

Нивото на безработица се понижи до най-ниската си стойност от декември на 2000-та година насам. Тя се очакваше да се запази при 4.1%.

Ръстът на заплащането обаче, разочарова инвеститорите. То се повиши едва с 0.2% за предходния месец и с 2.5% на годишна база. Средните очаквания бяха за повишение от 0.3% на месечна и 2.:% на годишна база.
Това се прие, като поредното доказателство, че инфлацията в най-голямата световна икономика, все още остава при сравнително ниски нива.

Напълно е възможно, следващата стъпка за инвеститорите е, да започнат да очакват две, а не три повишения на лихвите догодина. Иначе по отношение на следващото повижение на лихвите, пазарът е почти единодушен, че то ще се случи на заседанието на Фед през следващата седмица – на 13-ти декември.

Участието на работната сила е било стабилно при 62.7% през ноември.

След данните доларът първоначално поскъпна, но в последствие отново започна да се понижава.

Фючърсите на щатските индекси сочат отваряне на положителна територия, от близо 0.5%.