Forexnews.bg
Биткойнът вече над 8 000 долара ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 20 Ноември 2017 18:19

bitcoinЦената на биткойна продължи нагоре и явно нищо не може да я спре. Криптовалутата, превзе ново психологическо ниво – 8 000 долара за брой и се повиши моментно до нива от 8 300 долара за брой.

Все повече започват да ставата експертите, които смятат, че биткойнът се е запътил към психологическата граница от 10 000 долара и нищо не може да го спре по пътя му към нея. Въпросът, който малцина си задават обаче е - Какво ще се случи, ако и когато биткойнът достигне тази граница?

Така пазарната капитализация на биткойна, наближава 140 милиарда долара, а цялата такава на всички криптовалути вече е около 240 милиарда долара.

Доминацията на биткойна, в света на криптовалутите също се повиши през последните няколко дни, достигайки над 56%, след като силното поскъпване на биткойн кеша, допринесе за известно нарушаване на тази доминация.

Самият кеш се понижи спрямо върховете си от миналата седмица и се търгува при нива от около 1 200 долара, или около 50% под най-високата си цена.

И докато поскъпването на биткойн кеша от над четиристотин процента за около седмица бе „главозамайващо“, според редица експерти, все още много хора не са наясно, че биткойн кешът и биткойнът са две различни неща.