Forexnews.bg
Доларът се срина спрямо канадеца ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 11 Април 2018 07:55

Щатският долар се опита да се повиши по време на първата борсова сесия в понеделник, спрямо канадския долар, но след неуспех, проби ключовото ниво на подкрепа при 1.2750 и се срина надолу.

Сега, редица пазарни наблюдатели коментират, че можем да видим по-нататъшно поевтиняване на „зелените пари“ към следващото ключово ниво от 1.25.

Продължаващото поскъпване в цената на петрола и включване на риска, от страна на инвеститорите, е в основата за слабото представяне на щатския, спрямо канадския долар.

usdCAD

Поевтиняването на долара, спрямо канадската валута е забележително. В средата на миналия месец, щатската валута, достигна най-високо ниво спрямо канадската от близо 1.31. За три седмици, зелените пари загубиха близо 5 цента от стойността си.

Разбира се, голямата волатилност при валутната двойка не е нещо ново. И друг път сме ставали свидетели на сериозни движения в нивата на долара, спрямо канадския такъв.

Иначе, тренда на дневна графика, за долара все още е възходящ, предвид на това, че 50-дневната SMA е над 200-дневната. Докато не станем свидетели на смъртоносно пресичане, не бива да сме крайно песимистични за щатската валута.

Иначе много се приближаваме към „смъртоносно пресичане“ на седмична графика. Ако такова се случи, то могат да предстоят още много дълги и тежки времена за щатския, спрямо канадския долар.