Forexnews.bg
Биткойнът с най-голямото си повишение от два месеца, моментно над 8000 ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 13 Април 2018 07:45

bitcoin-e1466596991401Добри новини за любителите на криптовалути. Вчера, бе изключителен ден за всички, след като повишението на биткойна, повлече след себе си и останалите дигитални валути.

Биткойнът поскъпна с 16%, отбелязвайки най-голямото си повишение от 6-ти февруари насам. Моментно, криптовалутата се повиши над психологическата граница от 8 000 долара, за пръв път от две седмици насам.

След като прекара по-голямата част от годината в низходящ тренд, биткойнът най-после отбеляза съществено повишение и проявява признаци на потенциална промяна в тренда си.

Това, става в среда, в която повечето от щатските финансови институции, се изреждаха да обявяват смъртта на криптовалутата.

В допълнение, ако ръстът в цената на биткойна се запази и утре, то ще видим първото второ поредно седмично поскъпване на биткойна от декември на миналата година. Именно тогава, биткойнът достигна исторически най-високите си стойности, близо до нива от 20 000 долара за монета.

Силен ръст отбелязаха и останалите криптовалути, като етериумът се повиши до нива от 460 долара за монета и вече се търгува с около 100 долара, над най-ниските си нива преди седмица.

„Ако гледаме към алткойните, налице са умерено позитивни знаци“, според Джеф Койен, президент на 360 Blockchain в САЩ.

Според експертът, докато психологическата граница от 10 000 долара, все още изглежда сравнително далеч, нивото от 6 000 долара, би следвало да се превръща във все по-силна подкрепа.

„През последните две седмици, бе налице съществено повишение на късите позиции, като все повече хора залагаха за понижение в цената на биткойна“, коментира Брендан Плейфорд, изпълнителен директор на Constellation, пред финансовото издание MarketWatch.

“В допълнение, съотношението дълги-къси позиции при биткойна, достигна рекордно дъно от 0.8 и започва да се възстановява, което сочи, че с повишението на цената и рисковете, все повече инвеститори започват да закриват късите си позиции“, смята още Плейфорд.