Forexnews.bg
Акциите на NIO с ръст от 100% за два дни ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 14 Септември 2018 08:55

 

Stock-Market-Watch-Malaysia-1Вчера беше позитивен ден за пазарите. Основен принос за ръстът при американските индекси имаха Apple и Boeing, като S&P500 се покачи с 0,6%, a Nasdaq от своя страна с 1%.

Цените на петрола спаднаха с повече от 2%, като се търгуват отново под $70/барел от сорта WTI. Инвеститорите са фокусирани върху рискът, че кризите около възникващите пазари, както и търговските спорове биха могли да понижат търсенето.

Централната банка на Турция се противопостави на президента Ердоган, като повиши основния си лихвен процент с 625 базисни пункта до 24%, за да се опита да задържи нарастващата инфлация и да спре сривът на лирата. След публикуване на решението на Централната банка, националната валута скочи с повече от 4%.

Това не беше единственото действие на централните банки през вчерашния ден. ЕЦБ потвърди, че ще намали изкупуването на облигации наполовина през следващия месец, като очаква да спре напълно покупките до края на годината.

Нямаше и изненада при решението на BOE, която остави лихвените нива на Великобритания непроменени на нива от 0.75%.

В САЩ Тръмп отрече да е изправен пред натиск да реши проблемите в отношенията с Китай, като дори заяви, че обмисля въвеждането на допълнителни тарифи на китайски стоки до $467 млрд.

В същото време David Tepper твърди, че акциите могат да спаднат с 5% до 20%, ако не спре увеличаващото се напрежението между най-големите икономики в света. "Може би ще трябва да свикнем, че тези тарифи може да продължат да бъдат налагани", казва той. - Тогава ще има корекция на фондовия пазар.

Стана ясно и че Китай може да използва своите пазари на недвижими имоти, за да се защити срещу търговската война на Тръмп. Увеличаването на цените на недвижимите имоти в Китай може да помогне на страната да отблъсне някои от негативните аспекти на търговската война със САЩ, споделя анализатора на имоти от CLSA Никол Уонг.

Акциите на листната в сряда китайска компания NIO, която има за цел да се конкурира с Тесла, се покачиха с близо 100% в рамките на само 2 дни.

Според един от най-известните инвеститори в криптовалути Майкъл Новогръц, тук е дъното и следва повишение при основните криптовалути. Вчера Bitcoin се повиши с около 3%, Ripple с 4,7%, а Etherium с 13%.
Голдман има нов заместник. Джон Уолдрон ще бъде следващият президент и главен оперативен директор на банката, който ще влезе в сила на 1 октомври.

Днес очакваме данни от САЩ в 15:30 за продажби на дребно.

Акциите на Bayerформираха пин бар, след силен спад. Европейските пазари успяха да се оттласнат успешно от нива на подкрепа, което е позитивен сигнал и за акциите на отделните компании.
След силен ръст на GBP, сега английската валута се намира на нива на съпротива спрямо повечето от основните двойки, като спрямо японската йена за момента цената успява да задържи под 200ЕМА.
EUR/USD се намира на нива на съпротива, като ако те бъдат преминати, цената ще търси съпротивата около 1.177.