Forexnews.bg
Щатските индекси връщат в първия ден на седмицата ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 25 Септември 2018 07:52

stock-market-correctionАмериканските индекси паднаха в понеделник от притесненията от нови политически сътресения преди ключовите избори в средата на мандата, на които Републиканската партия ще опита да запази контрола си върху двете камари на Конгреса. Индексите бяха подложени на натиск и заради спирането на търговските преговори между САЩ и Китай.

Европейските акции приключиха с понижения в понеделник, на фона на поредната ескалация на търговското напрежение между двете най-големи икономики.

Златото не намери единна посока в понеделник, като доларът се понижи след коментарите на президентът на Европейската централна банка, като инвеститорите очакват срещата на Федералния резерв на САЩ тази седмица.

Американските фючърси върху ценния метал с доставка за декември се повишиха с 0,3% до 1204,40 долара за тройунция.

Цената на петрола скочи с над 2% до четири годишен си връх в понеделник, след като ОПЕК отказа да обяви увеличение на продукцията въпреки коментарите на президента на САЩ Доналд Тръмп за действия за повишаване на световното предлагане.

Суровият суров тип „Брент“ достигна най-високата си стойност от ноември 2014г. до 80.94 долара за барел, цената се повиши с 2.14 долара в понеделник или 2.7%. Лекият суров петрол в САЩ се повиши с 1.25 долара достигайки цена от 72.03 долара за барел.

Какво да очакваме във вторник от пазарите?

САЩ ще бъде публикуван индекс, измерващ потребителското доверие в страната за септември.

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.