Forexnews.bg
Щатските акции с най-голям спад от октомври ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 05 Декември 2018 12:24

stock-market-correctionИндексите стартират с леко повишение днес, след силните разпродажби от вчера породени основно около опасения около американските облигации. Основните индекси отбелязаха най-лошия си ден от Октомври, като Dow Jones спадна с над 800 пункта или над 3%, коментираха експерти от ИП Евро-Финанс АД.

Британския паунд все още се намира на нива на подкрепа, след като за кратко в момент на повишена волатилност спадна рязко под тези нива, след което се покачи обратно. Напрежението във Великобритания и премиера Тереза Мей продължава да расте с всеки следващ изминал ден.

Златото се повиши за пореден ден на фона на отслабващия американски долар, като в момент се намира на нива на съпротива.

Петролът отчете спад през вчерашната сесия, като днес той продължава, макар и не особено силен засега. С наближаване срещата на ОПЕК утре, настроенията се променят с нарастване на напрежението и резултатите от срещата. Междувременно, цената на петрола се понижи след данни отчели съществено повишение на запасите. Златото и останалите благородни метали поевтиняха.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписа 799.36 пункта от стойността си, или 3.1% и завърши сесията на ниво от 25 027.07 пункта, като записа най-лошия си ден от 10 октомври. Широкият измерител S&P 500 се понижи с 3.2% и завърши на ниво от 2 700.06 пункта. Технологичният измерител Nasdaq Composite отбеляза спад от 3.8% и завърши на ниво от 7 158.43 пункта.

 

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.