Forexnews.bg
Б. Белски: Бичият пазар е едва в средата ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 13 Март 2018 08:41

bullТова не е традиционен бичи пазар и докато пазарът може и да си взема „глътка въздух“, едва ли бичият цикъл ще приключи скоро. Това е мнението на главния инвестиционен стратег Брайън белски, от BMO Capital Markets Corp.

„Този бичи пазар е само наполовина приключил“, смята още ръководителят на финансовата институция, изразил своето мнение в интервю за CNBC.

„Много е вероятно да имаме паузи тук и там, но това е много много нормално и много здравословни“, коментира още експертът.

„Най-вероятно ще става все по-трудно... да продължаваме да диагностицираме традиционни бичия пазар“, смята още Белски. „Ние смятаме, че колкото по-фундаментално сте базирани, толкова по-добре ще сте подготвени за това“, коментира още Белски.

Индексът на сините чипове Dow е на 5.4% от върха си, като отново се върна над психологическата граница от 25 000 пункта.

Белски припомни още, че през 2009-та година, прогнозира 20-25 годишен бичи пазар. До този момент, прогнозата му се сбъдва. Дали обаче, бичият пазар ще продължи, тепърва предстои да видим...

През ноември Белски прогнозира, че Dow ще се повиши до 2 950 пункта до края на 2018-та година, благодарение на ръста в печалбата и финансовите оценки.