Forexnews.bg
Хеджфондовете избягват Goldman Sachs ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 10 Декември 2018 08:29

41eaeff28af1d393aecfea49095351d3Отдавна е известно, че индивиудалните инвеститори обикновено нямат необходимите ресурси и възможности за да вземат добре мотивирано инвестиционно решение. В резултат на това повечето инвеститори избират своите илюзорни "печеливши", като правят повърхностен анализ и изследване, което води до слабо представяне на портфейла им.

Възвръщаемостта на акциите обикновено не е симетрично разпределена, а доходността на индексите е по-силно засегната от няколко групи акции (като например тези от групата FAANG). Следователно, ако случайно изберете акция на една компания, имате повече от 50% шанс да не успеете да победите пазара.

В същото време 30-те най-популярни сред хеджфондовете акции от S&P 500, наблюдавани от Insider Monkey, са реализирали рентабилност от 15,1% през последните 12 месеца (срещу 5,6% печалба за широкия индекс). В допълнение 53% от тези акции надвишават по доходност бенчмарка.

Разбира се, хедж фондовете правят погрешни залози в някои случаи и те се разпространяват непропорционално от финансовите медии, но копирането на техните ходове може често да води до биене на средното представяне на пазара.

Ето защо ще преминем през последните действия на хедж-фондовете по отношение на щатската инвестиционна банка Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS).

Акционерите на Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) са свидетели на спад в активността на хеджфондовете по отношение на акциите на компанията напоследък.

Акциите на GS са били в портфейлите на 57 хеджфонда в края на третото тримесечие на тази година. В края на предходното тримесечие GS не е сред 30-те най-популярни за хедж фондовете.

Репутацията на хедж фондовете като "умни пари" е опетнена през последното десетилетие, тъй като хеджираната им възвръщаемост не бе в състояние да се справи с несигурността на пазара и да бие индексите.

Какво правят хедж фондовете с Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS)?

В началото на четвъртото тримесечие на 2018 г. 57 от хедж фондовете, проследени от Insider Monkey, са били инвестирали в GS, което е със 7% по-малко от началото на годината.