Forexnews.bg
П. Шиф: Предстои по-голяма от предходната рецесия! ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 19 Декември 2018 06:36

RecessionsГлавният изпълнителен директор на Euro Pacific Capital, Питър Шиф, заяви пред FOX Business, че инвеститорите са твърде самодоволни и вместо това трябва да се страхуват от възникваща рецесия, която ще удари икономиката на САЩ.

"Ще има още една финансова криза. Следващите рецесии ще бъдат много по-лоши от последната", каза той по време на интервю за финансовото издание CNBC.

Акциите в САЩ затвориха силно надолу в понеделник, като Dow Jones Industrial Average падна с повече от 600 пункта до най-ниските си стойности за годината.

Инвеститорите са разтревожени от влиянието, което търговската война с Китай може да има върху американската икономика, преди последната среща на Федералния резерв за годината.

Очаква се Фед да повиши лихвените проценти за четвърти път, след края на двудневната си среща в сряда.

Шиф, категоричен критик на Федералния комитет за парична политика, заяви, че Федералният резерв никога не е трябвало да пъддържа нулеви лихвени нива.

"В момента, в който Фед въведе нулевите лихви, той обрече икономиката и сега ще трябва да пожънем вихрушката на онова, което те засяха", каза Шиф.

Централната банка определя лихвените проценти в цялата икономика, включително основния лихвен процент, който се използва от банките за определяне на лихвените проценти за кредитни карти и други методи за получаване на заеми.