Forexnews.bg
GS: Брутална инфлация и цена на брента от 82 долара до средата на годината ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 23 Март 2018 08:55

oil-06Ако се съди по тона на щатската инвестиционна банка, то инвеститорите трябва да се насочват към акциите на дивидентни компании… защото предстои неприятна инфлация.

И много е възможно, новият ръководител на Фед да прибегне към четири повишения на лихвите през тази година и още толкова през следващата.

„По време след кризисното възстановяване, инфлацията все още не е фактор, опасенията за „прегряване” обаче нарастват сериозна, предвид на комбинацията от силен ръст на ръст и липсата на кадри на пазара на труда, както и потенциалните рискове, от търговски войни, следствие на действията на президента Тръмп”, коментира Майкъл Хиндс, ръководител на Goldman Sachs.

От банката не препоръчват на инвеститорите да закриват дългите си позиции, но ги предупреждават да са изключително внимателни.

Ето част от нещата от писмото на банката към клиентите й:

Налице е инфлационен натиск, по отношение на ръста в заплащането на американците, след като средното почасово заплащане се повиши с 3% на годишна база.

Постепенното повишение на очакванията за ръст на лихвите от страна на Фед, които все още могат да се определят, като не особено агресивни, предвид на опасността от ръст на инфлацията.

От щатската инвестиционна банка, очакват поскъпване в цената брента, до нива от 82.50 долара за барел, при това до средата на годината.