Forexnews.bg
Златото поскъпва, доларът поевтинява, след новата изцепка на Тръмп ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 12 Април 2018 06:29

trumpБезумиците на Тръмп продължават с пълна сила и това е много добра новина за инвеститорите в злато. Явно на Тръмп му доскуча от темата за „търговска война“ с Китай и реши да зачепка в туитър нова тема, за „реална война“ с Русия.

Щатският президент потъпка всички дипломатически правила, предупреждавайки Русия, в социалната мрежа Туитър, да очакват ракети в Сирия. От Кремлин, за щастие, останаха на ниво и заявиха, че не провеждат туитър дипломация.

Нарастват опасенията на инвеститори и анализатори, че Тръмп може да бъде „импийчнат“, като започвам да се чудя, дали това не е крайната цел на президента...

Иначе, всичко случващо се, бе идеално за цената на златото и среброто, които отбелязаха сериозни повишения.

Златото поскъпна до нива от 1 355 долара за унция, като на този етап, поскъпването му продължава да се ограничава от психологическата граница от 1 360 долара за унция.

Ако последното ниво не бъде бързо преодоляно, то благородния метал, рискува да формира техническата фигура „троен връх“, което няма да е никак благоприятна за бъдещата му посока на движение.

Златото отбеляза четвърти пореден дневен ръст, като всички повишения на благородния метал, бяха относително слаби.

Иначе, жълтият метал, продължава да е относително скъп, съпоставен с другите благородни метали, като платината и среброто. Цената на среброто, се нанася близо 80 пъти в тази на златото, а съотношението цена платина към цена злато, продължава да е близко до исторически най-ниските нива, при 0.69.

Можем да припомним, че съотношението е било под 0.85, само в под 5% от времето, през последните 41 години.