Forexnews.bg
Криптовалутите без ясна посока, Азия все още доминира ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 11 Май 2018 08:04

bitcoin-e1466596991401Цените на криптовалутите, се движат без ясна посока, преди конференцията в Ню Йорк през следващата седмица, която според някои анализатори, може да даде възходящ импулс на цените на дигиталните монети.

Биткойнът, най-голямата и доминираща криптовалути в света, се търгува в тесен рейндж, в границите на 200 долара. Но продължава да се задържа трайно над психологическата граница от 9 000 долара.

Последно биткойнът се търгува при нива от 9 300 долара за брой.

„Търговията с криптоваулти е много спокойна. Биковете, най-вероятно ще кажат, че сме във фаза на консолидация, преди следващото поскъпване. За мечките път, това може да е затишие пред буря“, според Джеф Койен, президент на 360 Blockchain USA, цитиран от финансовото издание CNBC.

Иначе, Азия продължава да е регионът, доминиращ по отношение на търговията с криптовалути. Според проучване на берлинската технологична група Dalia Research, Азия е континентът, където криптовалутите са най-популярни.

Според проучване направено сред близо 30 000 души на осем континент, 49% твърдят, че имат някакви познания за криптовалутите. С най-голям дял са Япония – 61% и Южна Корея с 60%. За сравнение, САЩ е на пето място с 47%.

В допълнение, Япония оглавява класацията на страните с най-масова собственост на криптовалути.

„Не е изненадващо, че Япония е с най-високо ниво на адаптиране на биткойна и това, че процентът на собствениците на криптовалути е при ниво от цели 11%. Това е в съотвестствие с факта, че Япония е водеща страна и световна сила по отношение на криптовалутите“, според анализа на Dalia Research.

Етериумът – втората най-голяма криптавулта се търгуваше вчера с минимална промяна при нива от 758 долара за брой. Рипълът отбеляза спад от близо 2% - до нива на търговия от 80 цента за монета.