Forexnews.bg
Русия повишава производството си на петрол ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 13 Юни 2018 07:18

oil-graph-pictureЦената на петрола отбеляза известен спад, следствие на негативни прогнози от JPMorgan в края на миналата седмица, че страните извън ОПЕК се очаква да повишат сериозно производството си през 2019-та година.

Те ще бъдат поведени от САЩ, заедно с Русия, Бразилия Канада и Казахстан, смятат от щатската инвестиционна банка.

В допълнение, низходящ натиск върху цената на петрола, оказа и новината, че производството на Русия през май е било над 11 милиона барела на ден, или над таргета на страната да произвежда по-малко от 11 милиона барела.

На следващо място, поскъпването на долара, в очакване на решението на Фед да повиши отново нивото на лихвите, също оказва своето въздействие върху цената на „черното злато”.

Броят на шйстовите находища в САЩ, добиващи петрол се е повишил до 862, според компанията Baker Hughes. Това е най-високото им ниво от март 2015-та година насам. Това предполага, че производството в САЩ, което вече е при рекордните 10.82 милиона барела на ден, може да продължи да се повишава още в бъдеще.

Цената на петрола обаче, промени негативния си курс, след коментарите на петролния министър на Ирак, че страните производителки на петрол, не бива да бъдат притискани ад произвеждат повече петрол.

Рано сутринта, щатският суров петрол се търгува при нива от около 66 долара за барел, докато брентът – се разменя при 76 долара за барел, или спредът между двата типа петрол е при доста високото ниво, в исторически аспект – от 10 долара.