Forexnews.bg
Паладият за момент по-скъп от златото ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 07 Декември 2018 10:31

platinaНещо много интересно се случи на финаносвите пазари през тази седмица - паладият поскъпна за момент над цената на златото. Той обаче, не успя дълго да са задържи на върха и в крайна сметка рано тази сутрин се търгува при нива от 1 200 долара за унция паладий. В същото време цената на златото си върна господстващото положение при металите - с цена от 1 240 долара за унция.

Иначе платината продължава да се търгува трайно под 800 долара за унция - при нива от 788 долара. Среброто върна част от загубите си и рано днес се разменя при нива от 14.50 долара за унция.

Петролът не успява да намери все още посока, след принципното споразумение за намаляване на произвосдтвото, но без конкретни цифри. Повече детайли, анализаторите очакват да бъдат изнесени днес.

"ОПЕК реши да се срещне отново в петък, за да чуе решението на Русия", каза Стивън Инес от брокерската компания OANDA в Сингапур.

Иначе Тръмп, продължава с туит-атаките си за по-ниска цена на "черното злато". Вече обаче, никой не го взема насериозно.

Щатският суров петрол се търгува при нива от около 51 долара за барел. 

Криптовалутите продължават с безпрецедентната си обезценка и биткойнът се търгува при нива от 3 350 долара, докато други популярни валути като етериум - при 83 долара за монета и рипъл - при под 30 щатски цента.